Patrzymy władzy na ręce - Straż Miejska - fotoradar

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gilosław
    Classic
    • 2010
    • 35

• Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

Wczoraj około 18 podjechałem coś tam załatwić na Ochocie i zaintrygował mnie stojący na chodniku pojazd Straży Miejskiej prowadzący kontrolę przy pomocy fotoradaru. Zainteresowałem się nim bo stał na zakazie zatrzymywania się i postoju i na chodniku, ustawiony przodem przeciwnie do kierunku ruchu. Zrobiłem panom strażnikom kilka zdjęć i wysłałem dziś zapytanie do Komendanta Straży czy takie działanie jest zgodne z prawem. Zastanawiam się nad tym bo w rozmowie telefonicznej z oficerem dyżurnym WDR KSP dowiedziałem się, że żaden pojazd uprzywilejowany nie prowadzący akcji mającej na celu ratowanie życia lub mienia nie może poruszać się czy być zaparkowany niezgodnie z przepisami.
    Nadmieniam też, że SM regularnie w tym miejscu daje mandaty za nieprawidłowe parkowanie.
    Ciekawe co o tym sądzicie?

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Nie wiem czy ktoś się tym przejmie... Zresztą Policja też tam często suszy, bo jest 50 a trzypasmówka z w miarę nowym asfaltem kusi... Zresztą ostatnio wogóle na Al. Jerozolimskich od Dw. Zachodniego do Piastowa to chyba codziennie ze 3 nieoznakowane "czeszą"...

BTW.
      Przecież prowadzą akcję "ratującą życie" :diabelski_usmiech . Fotoradar oznacza że wszyscy zwalniają, czyli jadą poniżej ograniczenia, czyli zmniejsza się ryzyko wypadku, czyli też ryzyko wypadku śmiertelnego :wink: .

BTW2
      Zresztą światła przed Zachodnim są na tyle długie i tak ustawione, że jak jedziesz od Zawiszy szybciej niż jakieś 60 km/h to i tak trafiasz na czerwone...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• suchy
        Rider
        • 2009
        • 682

Napisz do poboczem.pl, oni lubią takie tematy poruszać i zawsze wysyłają zapytanie do odpowiednich słuzb o ustosukowanie się, prędzej napewno im odpiszą niż tobie :|

[ Dodano: Sro 25 Sie, 10 14:44 ]
        A propos:

:shock:
        Było, minęło:
        RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Andrzej Z.
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 710
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nastepne miejsce gdzie czesto SM suszy na BUS pasie to zaraz za slimakiem z Ostrobramskiej na Stanow Zjednoczonych w kierunku na Centrum stoja ewidentnie na przystanku autobusowym :|
          CDS-AutoSpa

AXR TDI+
          Perfect Service by DobryGrześWawa
          ET-14,352

Komentarz

• mamaj12
            RS
            • 2009
            • 1956
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

To trochę z innej beczki, ale mało to razy policja suszy stojąc na fragmencie jezdni wyłączonej z ruchu, np. przy zjeździe z wiaduktu nad stażyniakiem w stronę żaby.
            obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
            wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• filipT
              Rider
              • 2010
              • 554

Zamieszczone przez suchy
              http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-straz-miejska-jak-talibowie,nId,294166
              :shock:
              no to już jest przegięcie.
              :jaja
              Mój Szkodnik

Komentarz

• trucho
                Ambiente
                • 2010
                • 178

Zamieszczone przez mamaj12
                To trochę z innej beczki, ale mało to razy policja suszy stojąc na fragmencie jezdni wyłączonej z ruchu, np. przy zjeździe z wiaduktu nad stażyniakiem w stronę żaby.
                Tak samo jest też na Trasie Ł stoją na wjazdach z czerniakowskiej na zebrze.

Komentarz

• vince123
                  Elegance
                  • 2009
                  • 923

władza 'władzy' nic nie zrobi..
                  ulica Sienkiewicza Siedlce...jedzie sobie SM.. parkuja... na miejscu dla niepelnosprawnych :shock: wyszli z auta,myslalem ze beda czesac za parkowanie... a oni do sklepu :shock: 8)
                  zaluje ze pare fotek nie zrobilem :?
                  sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                  nadkole nowe LP
                  kontakt PW

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Tymczasem mam potwierdzenia, że przyjęli moje zgłoszenie, zobaczymy co będzie dalej. Dla mnie sprawa wygląda tak, że jeśli będzie trzeba pójdę osobiście do Komendanta po wyjaśnienia.

[ Dodano: Sro 15 Wrz, 10 09:52 ]
                    Dostałem pismo wyjaśniające całą sytuację. Skan umieszczę jutro. Wynika z niego, że... niespodzianka :wink:

[ Dodano: Pią 17 Wrz, 10 12:18 ]
                    No i... nie umiem załączyć pdfa do forum ops: Jak ktoś pomoże to pokażę co mi odpisano

[ Dodano: Pon 20 Wrz, 10 14:00 ]

Takie coś do mnie wysmarowali. Ładnie. Ustawodawca do...

[ Dodano: Pon 20 Wrz, 10 14:03 ]
                    Coś chyba pomieszałem, wklejam jeszcze raz link: http://tinypic.pl/4c9ldwivepyd

Komentarz

Pracuję...